Bagaimana Menyiapkan Murtabak Telur Anti Gagal

telur mati

Mencari resipi unik untuk tukul telur yang tidak selamat? Satu langkah mudah untuk mencipta sistem mortar telur yang gagal, kemudian cari ramai pengguna di sekeliling kita, mungkin rakan anda. Ibu muda sudah biasa menggunakan Internet pada telefon bimbit mereka untuk mencari maklumat foto. Dan pada ketika ini, saya akan berkongsi panduan tentang cara menghidangkan resipi tanpa telur yang sangat keras. Jika dilakukan dengan buruk, hasilnya tidak memuaskan dan tidak menarik. Walaupun kuning telur yang kaya harus mempunyai aroma dan rasa yang boleh memenuhi selera anda.

Banyak perkara mempunyai kesan yang lebih besar sedikit pada kualiti telur berperisa, pertama sekali jenis bahan, dan kemudian bagaimana bahan-bahan segar disediakan dan dihidangkan. Tidak kira di mana anda berada, jika anda sudah tahu tekniknya, jangan risau jika anda ingin membuat kuning telur yang lazat kerana hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Kemudian ada gambar Murtabak Telur yang boleh anda gunakan untuk inspirasi.

Nombor satu digunakan untuk membuat lesung telur. Jadi pastikan bilik ini cukup untuk anda dan orang tersayang.

Ia juga mengambil masa kira-kira 25 minit untuk memasak telur mati.

Nah, mari cuba kali ini, jom buat yogurt anda di rumah. Nutrien ini membantu menyihatkan badan kita. Anda boleh menyediakan lesung telur dalam 10 jenis bahan dan 6 peringkat penyediaan. Bagaimana untuk menyediakan hidangan.

Apa yang hendak dimasak untuk 1? Hidangan ini unik untuk salah seorang suami kegemaran saya. Mortabak, Yaman, bermaksud "memusnahkan". Tapi katanya makanan tu datang dari Indonesia.

Bahan dan rempah yang diperlukan untuk membuat kuning telur:

  1. Segera roti/popcorn
  2. 2 cawan daging lembu/ayam
  3. minyak masak
  4. 1 biji bawang besar dicincang
  5. 1/2 hirisan halia (direbus)
  6. 3 bawang putih (cincang)
  7. 1 1/2 sudu besar serbuk kari daging
  8. 1/2 sudu kecil serbuk lada putih
  9. larutan garam
  10. 4-5 biji telur (pukul dengan garfu)

peringkat ovulasi

  1. Sediakan bahan-bahan.
  2. Panaskan kuali dengan minyak, masukkan daging cincang dan semua bahan lain satu persatu dan gaul rata. Api kecil.
  3. Akhir sekali masukkan telur dan teruskan pukul sebentar, kemudian tutup api dan ketepikan.
  4. Kini anda boleh menyelesaikan bingkai; lihat cara melipat gambar di bawah.
  5. Letakkan dalam peti sejuk selama 30 minit.
  6. Setelah digoreng dalam kuali, gunakan sedikit minyak sehingga masak dan sedia untuk dihidangkan. Semoga berjaya!

Apa? Betul ke? Inilah cara membuat kuning telur buatan sendiri. Saya harap ia berguna dan menyeronokkan!

0 Post a Comment

Post a Comment