Bagaimana Menyiapkan Sup Sayur Cendawan Ayam, Lezat Sekali

Sup sayur cendawan ayam

Adakah anda sedang mencari inspirasi resepi sup sayur cendawan ayam anti gugur istimewa, resepi sup sayur anti pecah cendawan ayam yang sedang dicari kawan-kawan di sekeliling kita, mungkin anda salah satunya. Ibu muda sudah biasa mencari maklumat di Internet mudah alih untuk mendapatkan idea. Dan kali ini saya akan kongsikan resepi Sup Sayur Ayam Cendawan yang menyelerakan tidak susah dan tidak mudah. Jika dilakukan secara tidak betul, hasilnya tidak akan menyenangkan atau diingini. Malah, sup sayur cendawan ayam yang lazat mesti mempunyai aroma dan rasa yang menyelerakan.

Terdapat beberapa perkara lagi untuk profil rasa sup cendawan ayam, pertama jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, disediakan dan dihidangkan. Di mana sahaja anda berada, jika anda ingin membuat sup ayam yang lazat dengan cendawan dan sayur-sayuran, jangan risau, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Ini gambar Sup Sayur Ayam Cendawan yang boleh anda jadikan inspirasi.

Berikut ialah beberapa cara mudah dan praktikal untuk menukar sup ayam kepada sup sayur sedia untuk digunakan. Anda boleh membuat Soto Ayam Sayur dengan 22 bahan dan 6 langkah. Berikut adalah langkah-langkah memasak.

Diinspirasikan oleh #Cooksnap dan Dory, sup sayur-sayuran ayam dan cendawan ini dihidangkan bersama sayur-sayuran lain seperti kacang ayam dan salad aisberg. Saya belajar ilmu baru. Terima kasih @Marie007 Saya melakukan beberapa persediaan untuk resipi ini. 🙏🏽🙏🏻 Sentiasa dimakan begitu sahaja dan kadangkala bersama roti / crouton. Lebih kurang sos ni ada rasa manis sikit dari jagung, bawang merah dan bahan tumbuhan lain. Senang bernafas semasa memanaskan badan, sehingga anda sedar ia semakin manis. ️

Bahan-bahan dan rempah yang diperlukan untuk memasak sup sayur-sayuran dengan ayam dan cendawan:

  1. 1 dada ayam
  2. 13 cendawan shiitake kering
  3. 1 labu belanda
  4. 1 1/2 inci halia (dihiris)
  5. 3 tangkai akar bawang
  6. 4 baldi air
  7. 1 cawan biji jagung
  8. Tanam 1 lobak merah
  9. 1 biji bawang
  10. 2 ketul maggi ayam
  11. 1/2 sudu teh garam
  12. 1 sudu besar gula
  13. 1/2 sudu teh serbuk
  14. 4 sudu besar tepung jagung + sedikit air
  15. 1 biji telur
  16. Lada hitam (pilihan)
  17. Sedikit minyak bijan (pilihan)
  18. Lada Merah / Lada Beras (dicincang)
  19. 3 helai daun ketumbar (dihiris)
  20. Bahan tambahan
  21. Kobis/sayuran kegemaran anda (pilihan)
  22. Roti / crouton

Langkah-langkah menyediakan Sup Ayam dengan Cendawan Sayur

  1. Masak ayam dengan cendawan shiitake dan bawang untuk rasa dan rasa yang lazat.
  2. Keluarkan ayam selepas 20 minit dan biarkan ia sejuk sedikit. Kemudian cincang ayam dan cincang cendawan (bilas cendawan dan cincang sebelum dimasak). Cincang halus ulas dan halia.
  3. Sementara itu, masukkan sayur cincang ke dalam stok ayam, kepingan ayam, saderi, halia, garam, gula dan perasa. Masukkan cendawan cincang
  4. Bila sayur dah empuk, masukkan ayam dan tepung jagung bersama sedikit air, kemudian tuang ke dalam periuk dan kacau hingga kuah pekat.
  5. Pukul telur dan masukkan ke dalam periuk dan gaul rata.
  6. Masukkan taugeh ke dalam mangkuk, tuangkan sos pedas, kemudian taburkan minyak bijan wangi, daun ketumbar, cili merah/cayenne pepper. Anda juga boleh meletakkan apa-apa sayur-sayuran. Seperti keluarga saya, saya masukkan sup dalam periuk dan masukkan ketumbar, cili cincang di atas, tabur serbuk lada hitam dan makan dengan roti/crouton.

kenapa? Mudah, kan? Dengan cara ini, anda boleh memasak sup ayam dengan cendawan di rumah. Semoga bermanfaat dan menarik!

0 Post a Comment

Post a Comment