Langkah Mudah untuk Menyiapkan Murtabak Kari Ayam Anti Gagal

Murtabak Kari Ayam

Murtabas dengan kari ayam Anda sedang mencari idea resipi, jadikan Ngiler unik. Ramai kawan-kawan di sekeliling kita tercari-cari cara membuat murtab ayam melawan nasib malang, mungkin anda salah seorang daripadanya. Netizen sudah biasa menggunakan maklumat imej telefon bimbit sebagai idea. dan kali ini saya akan kongsikan langkah-langkah membuat resepi murtabasi ayam kari yang selamat untuk membuatnya tidak terlalu rumit malah mudah. Jika ia tidak diproses dengan baik, hasilnya tidak akan menjadi licin dan lazat. Malah, Kari Ayam Murtaba's harus berbau dan rasa manis untuk membangkitkan selera anda.

Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi rasa Murtaba Kari Ayam, daripada jenis bahan, pilihan bahan segar sehinggalah cara pemprosesan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin membuat Kari Ayam Murtaba yang lazat di mana sahaja anda berada, kerana jika anda sudah tahu caranya, maka hidangan ini boleh menjadi istimewa. Di bawah adalah gambar berkaitan Murtabak Kari Ayam yang boleh anda jadikan idea.

Murtaba dengan kari ayam untuk 1 orang. Jadi pastikan perkhidmatan ini mencukupi untuk anda dan orang tersayang.

Lebih-lebih lagi, dianggarkan masa yang diperlukan untuk menyediakan Murtaba untuk Kari Ayam adalah sekitar 15 minit.

Berikut adalah beberapa cara mudah dan praktikal untuk menggunakan stok ayam siap sedia. Anda boleh membuat Murtaba Kari Ayam menggunakan 3 bahan dan 5 langkah kemahiran. Inilah cara untuk menyediakan hidangan.

Murtabak @ NorieAlias ​​​​​​​​Inspirasi. Audrey telah bertukar daripada kulit biji popia kepada roti paratha segera. Lebihan kari ayam dari resepi menjadi pengisian gulai murtabaki ayam. Jangan membazir, tetapi kreatif dengan keterlaluan 😉

Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan untuk membuat kari ayam.

  1. Ayam Ayam Ayam Ayam Kari tambahan, ayam cincang
  2. 2 keping roti paratha
  3. Mentega

Langkah-langkah membuat Murtaba Ayam Panggang

  1. Potong lebihan isi ayam menjadi kepingan kecil. Ketepikan.
  2. Sejukkan roti paratha. Letakkan roti di atas permukaan tepung.
  3. Letakkan kepingan ayam di tengah-tengah permukaan roti dan tutup dengan semua lemak.
  4. Panaskan mentega dalam kuali non-stick dan letakkan murtabas di atas kuali non-stick. Goreng di kedua-dua belah sehingga perang keemasan.
  5. Sedia untuk digunakan. SEDAP. ?

Terima kasih kerana membaca resipi di halaman ini. Semoga resepi Murtaba Kari Ayam yang ringkas ini dapat membantu anda menyediakan juadah yang lazat untuk keluarga/kawan atau menjadi inspirasi kepada mereka yang ingin menjual makanan. Selamat mencuba!

0 Post a Comment

Post a Comment