Langkah Mudah untuk Menyiapkan Donat Gebu yang Enak

biskut lembut

Adakah anda sedang mencari idea untuk membuat kuki udara anti-kemalangan yang unik? Dalam komuniti di sekeliling kita, kini terdapat cara mudah untuk membuat kuki lembut yang sempurna, dan anda boleh menjadi salah seorang daripada mereka. Pengguna internet sudah biasa menggunakan Internet dalam gajet contohnya untuk mendapatkan maklumat tentang gambar. : Kali ini saya akan memberi pengajaran tentang cara membuat resepi donat Gebu. Memasak makanan yang lazat tidak sukar, tetapi ia juga tidak mudah. Jika tidak dirawat dengan betul, hasilnya tidak memuaskan, biasanya tidak selesa. Walaupun biskut Gebu yang sedap sepatutnya mempunyai rasa yang boleh membangkitkan selera.

Banyak perkara yang mempengaruhi rasa biskut Gebu, dari jenis bahan, pilihan bahan segar, hingga cara pemprosesan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin membuat biskut gheb yang lazat di rumah kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan sebenar. Seterusnya ialah gambar donat Hebu yang boleh anda jadikan contoh.

Berikut ialah beberapa petua dan kiat berguna untuk digunakan pada kuki Gebu anda yang telah siap. Anda boleh membuat donat gebu dengan 9 bahan dalam 11 langkah. Cara menyediakan hidangan.

Seronok sangat nak menari kat dapur ๐Ÿ’ƒ๐Ÿ’ƒ sebab ึ‡ masa mula2 bakar biskut lembut macam ni ada cincin ึ‡ doh jadi anjal.. tak bercapuk/meretak masa kita bakar. Sebelum tu dah temper tak ada cincin dan doh anjal.. Tak segan silu, kaji dan kaji, kaji, selaraskan bahan.. cuba bahan ni tak berkesan.. cuba lagi.. alhamdulillah. , saya melakukannya. Dia mencipta resipi saya sendiri. Kek ni sebenarnya ada teknik menguli yang dia nak jadikan teknik menggoreng gebu untuk dapatkan cincin. Kanak-kanak mengatakan ia sedap dan lembut seperti yang dibeli di kedai. .. kelakar sangat ๐Ÿ˜

Bahan-bahan - Rempah yang diperlukan untuk membuat Donut Gebu.

  1. 1 paket (11 g) yis ganja
  2. 1 gelas air panas
  3. 2 sudu besar gula
  4. 4 1/2 cawan tepung roti (tepung protein tinggi)
  5. 2 sudu besar susu tepung
  6. 1 sudu besar penambahbaik roti
  7. 2 1/2 sudu besar marjerin
  8. Dari 1 kuning telur
  9. Gula Gerchak sudah memadai sebagai sambutan

Cara membuat biskut lembut

  1. Campurkan gula dengan air panas. Masukkan yis, kacau dan biarkan selama 10 minit sehingga kembang.
  2. Campurkan tepung, susu tepung, perapi roti, marjerin dan telur. Kacau sehingga menyerupai serbuk roti
  3. Masukkan adunan yis, kacau hingga menjadi doh.
  4. Uli selama 15 minit, tolak dan tarik doh sehingga kenyal. Apabila diregangkan, doh tidak akan koyak atau koyak.
  5. Tutup doh dan biarkan selama 30 minit sehingga kembang. Kemudian uli doh untuk mengeluarkan angin.
  6. Doh seberat 30 gram.Uli sentiasa ke kanan. Saya mendapat 31 kuki daripada ujian
  7. Buka lubang dengan muncung atau jari anda. Biarkan doh mengembang selama 20-30 minit
  8. Goreng dalam minyak panas dengan api perlahan. Apabila ia menjadi kuning, balikkan sekali untuk mendapatkan cincin biskut. Saya goreng, angkat sahaja dengan lidi
  9. Tengok.. gebu ada cincin tak serap minyak
  10. Saya goreng lebihan adunan di mana lubangnya dibuka sebelum ini
  11. Sapu biskut yang telah sejuk dan suam dengan gula aising. sedia untuk dinikmati

bagaimana mereka bukankah mudah? Cara Membuat Kuki Gebo Anda Boleh Buat di Rumah. Untuk mencuba.

0 Post a Comment

Post a Comment